szombat, május 16, 2020

Figyelem – szabadtéri szentmise vasárnap

Kedves Testvérek!
Örömmel tudatjuk, hogy május 17-én, vasárnap délelőtt ½ 11 órától megtartjuk a lourdesi barlang és templom közötti téren végzett közösségi szentmisénket!

Szeretettel várunk mindenkit! Kérjük, értesítsük egymást, osszuk meg minél többen a bejegyzést és mindenben kövessük a járványügyi óvintézkedéseket!

Részletek Gergely érsekatya szabadtéri szentmisével kapcsolatos körleveléből:

A szentmisén résztvevők számára kötelező a védőmaszk viselése és az előírt másfél méteres távolság betartása..
Akik személyesen nem vehetnek részt szentmisén, a rádió és a tévé által sugárzott, valamint az interneten közvetített szentmisékbe és közös imádságokba kapcsolódjanak be.
A legnagyobb veszélynek a betegek és az idősek vannak kitéve. Ezért őket hangsúlyozottan kérjük, hogy vigyázzanak magukra, ne tegyék ki magukat a fertőzés veszélyének, lehetőleg maradjanak otthon.
Azok a személyek, akik az influenza tüneteit mutatják, tartsák magukat távol a közösségtől, ne vegyenek részt a szentmiséken és kerüljék a társas érintkezés bármiféle lehetőségét.
A szentáldozásra vonatkozó eddigi előírások továbbra is érvényben maradnak: a járvány idején csak a kézbe történő áldoztatást alkalmazhatjuk és itt is be kell tartani a másfél méteres távolságot.
A perselyezést a szentmise végén végezzük, a székre kihelyezett kosárba, illetve az álló perselybe tehetik adományukat.

Érsek atya nagyon ajánlja az engedélyezett általános feloldozás alkalmazását azok számára akik szentáldozáshoz szeretnének járulni.

Mit jelent az általános feloldozás?

Az általános feloldozás a bűnbocsánat rendkívüli formája, amely során a hívő (vagy hívők csoportja egyszerre) egyéni és teljes bűnmegvallása nélkül – súlyos szükség esetén, a megyéspüspök engedélyével – feloldozásban részesül.

Súlyos esetekben, amikor gyónási alkalomra nincs lehetőség, felindíthatjuk magunkban a tökéletes bánatot, elnyerve ezáltal Isten bocsánatát. Azonban a tökéletes bánat felindításának magában kell foglalnia a mielőbbi gyónás szándékát is.

Vagyis ahhoz, hogy a Krisztus-hívők az egyszerre többeknek adott szentségi feloldozásban érvényesen részesüljenek, nemcsak az szükséges, hogy kellően fel legyenek készülve, hanem egyszersmind az is, hogy egyénenként elhatározzák azoknak a súlyos bűneiknek kellő időben, azaz a legelső adandó alkalommal, amikor lehetőség nyilik erre, egyenként való megvallását, amelyeket jelenleg nem tudnak meggyónni.

Nincsenek megjegyzések:

Sárkányölő Szent György vértanú – Ferences templom és kolostor védőszentje – Esztelnek

A fölséges és dicsőséges Isten kegyelméből megünnepelhettük templomunk, kolostorunk és templomi közösségünk védőszentjének, Sárkányölő Szent...