szombat, április 11, 2020

Nagyszombat, húsvétvasárnap és húsvéthétfő

A nagyheti és húsvéti szertartások idején a liturgikus előírásoknak és a helyi szokásoknak megfelelően, bár hívek nélkül végezzük a szertartásokat, mégis harangozni fogunk, ezzel jelezve híveinknek, hogy a templomban a pap végzi a liturgiát és hogy ők is kapcsolódjanak be lélekben.

Isten segítségével az alábbi program szerint ÉLŐBEN is közvetíteni fogjuk a szertartásokat. Ide kattintva - https://www.facebook.com/szilveszter.kakucs - indíthatjuk az élő adást.

Ne feledjük ez a fajta részvételünk a szent szertartásokban akkor lesz gyümölcsöző a számunkra, ha tudatosan kapcsolódunk be, ha azt tesszük, amit tennénk ilyenkor a templomban – felállva, leülve, letérdelve, válaszolva, imádkozva, énekelve – minden zavaró körülményt kiiktatva, a családdal együtt.

Nagyszombaton a liturgikus szertartás este 7 órakor kezdődik.

Húsvétvasárnap reggel 7 órától lesz az ételszentelés, az ünnepi szentmise pedig a megszokott időpontban ½ 11-től kezdődik, akárcsak húsvét másodnapján is.

FONTOS: ahogy a barkaszentelésnél, az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció utasítása értelmében ez esetben is érvényes az otthon e szándékkal előkészített eledelek élő közvetítés során történő megáldása, ha bekapcsolódunk a szertartásba.
Az ételszentelést Esztelneken reggel 7 órakor végezzük, Csíkszeredából pedig reggel 8 órától közvetíti élőben a Templom.ro.

***

Áldott húsvéti ünnepeket kívánok mindazoknak, akik e sorokat olvassák!
Ne feledjük: Isten a legnagyobb rosszat is a javunkra tudja fordítani!

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...