vasárnap, december 09, 2018

Templomi hirdetés: Advent 2. vasárnapja

*** Advent folyamán, a vasárnapok és a csütörtöki napok kivételével a rorátés szentmisék reggel fél hétkor (6/30) kezdődnek, mégpedig azért, hogy az iskolás gyerekek és az utazók is részt tudjanak venni rajta.

*** A község közös adventi koszorús gyertyagyújtása minden szombaton délután 5 órakor van. Erre az alkalomra hozzunk magunkkal gyertyát és másokat is hívjunk, hogy minél többen készülhessünk együtt a karácsonyi ünnepekre.

*** Személyes adventi jó elhatározásuk mellett a kedves testvérek figyelmébe szeretnék ajánlani három dolgot, hogy mint templomi közösség valósítsuk meg:
     - a reggeli rorátés szentmiséket, ha csak egy mód van rá, hozzuk meg az áldozatot és vegyünk részt azokon, ezáltal is jó példát mutatva gyerekeinknek. Azzal nem sokra megyünk, ha arról mesélünk, hogy milyen volt régen a rorátés szentmise, a gyerekek azt követik, amit mi most teszünk, nem igazán érdekli őket, hogy mi volt régen.
     - Másodikként ajánlom a csütörtök délutáni ½ 5-ös szentmiséket és az utánuk tartott csendes szentségimádást. Ezek segítenek abban, hogy élő és személyes kapcsolatunkat elmélyítsük a háromszemélyű egy Istennel.
     - És a harmadik dologként ajánlom a karitatív tevékenységet. A kórus alatt lévő perselybe helyezett adományainkkal segítsünk abban, hogy gyerekeinknek szép és gazdag angyalfiát készíthessünk Karácsonyra.

Nincsenek megjegyzések:

Nagycsütörtök: a legnagyobb szeretet pillanatai a legnagyobb árulás alkalmaivá is válhatnak

Lábmosás március 28., csütörtök Jn 13,1-15 Galaczi Tibor SP elmélkedése Fájdalmas tapasztalatunk, hogy nagyon sokszor az emberi életben a le...