kedd, november 20, 2018

Világméretű szentségimádáshoz csatlakozik Esztelnek is

Mint ismeretes 2020-ban Budapesten lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Ehhez kapcsolódva Krisztus Király ünnepének előestéjére (november 24.) ismét világméretű szentségimádást hirdet a szervező bizottság. A cél, hogy mi magyarok (és nemcsak) együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon. 

Az Esztelneki Ferences Templom is csatlakozik a Krisztus Király főünnepének előestéjére, szombatra meghirdetett szentségimádáshoz. Ezért azt kérem, hogy akik szeretnének jönni, azok regisztrálják magukat a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus honlapján, vagy a következő linkre kattintva https://corpusdomini.iec2020.hu/#/ .
A csatlakozom és helyszínek fülnél keressék ki az Esztelneki Ferences templomot, vagy a térképen a szentségimádási helyünket, Esztelneket jelölő kis körre kattintva csatlakozhatnak. Akinek nincs e-mail címe, az a szentmise után feliratkozhat a sekrestyében vagy a hét folyamán a Keresztes üzletben és én majd regisztrálom őket.

Hívjanak másokat is, Esztelnekről és a környező településekről, erre a nagyon fontos és egyedi alkalomra, hogy Jézussal töltsük ezt az órát. A világ felé fontos ez a tanúságtétel, számunkra pedig hiterősítő, hogy sokan vagyunk, akiknek Krisztus a Királya.

Tehát szombaton 17 és 18 óra között kerül sor a szentségimádásra, amit szentmise előz meg. A szentmisét 16,30-tól kezdjük és ezt megelőzően 16 órától szentgyónási lehetőség lesz, hogy tiszta lélekkel imádhassuk az Urat. Igyekezzünk minél többen bekapcsolódni a nemzetünk jövőjét is érintő Szentségimádásba. Ne feledjünk regisztrálni vagy feliratkozni.

Nincsenek megjegyzések: