hétfő, április 16, 2018

Esztelneki Ferences Templom Hirdetése: Húsvét 3. vasárnapján

1.    A héten, kedden kezdődik a szent Antal kilenced, délután 6 órakor lesz a szentmise, előtte szentgyónási lehetőség ½ 6-tól. Mivel 2020-ban Magyarországon, Budapesten lesz az 52. Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus „Minden forrásom belőled fakad” jelmondattal, ezért a mostani kilenced témája az Oltáriszentség lesz. Szent Antal segítségével megpróbálunk elmélyedni az Oltáriszentség titkában. Ezzel az elmélkedési sorozattal szeretnénk fölkészülni arra, hogy az ősszel elvégezzük templomunkban a szentségimádás iskoláját. Aki teheti, tartson velünk.

2.    Jövő vasárnap, Jópásztor vasárnapján van a hivatások vasárnapja, ekkor minden ferences templomban gyűjtést tartunk a ferences nevelés támogatására. Adományukat a kórus alatt álló perselybe helyezhetik el.

3.    A jövő vasárnap lesz a búzaszentelő is, amikor külön is imádkozunk a vetéseinkért. Jó idő esetén a szabadba végezzük el a szertartást.

4.    Templomunk búcsúünnepét, Szent György vértanú tiszteletére, a napján, vagyis 24-én, a jövő héten, kedden délelőtt 11 órakor tartjuk. Nagyon szép és felemelő lenne, ha bekerülne a köztudatba, hogy a búcsús szentmise mindannyiunk, az egész község ünnepe, ha minél többen részt vennének az ünnepi szentmisén: gyerekek, fiatalok és felnőttek egyaránt, ünneplőbe, akár székely ruhába öltözve is. A búcsúra készülőben hétfőn délután 5 órától szentgyónási lehetőség lesz és 6 órától szentmise.

Nincsenek megjegyzések:

XII. Felsőháromszéki Gyalogos Zarándoklat Csíksomlyóra

 Az idén is meg lesz szervezve a gyalogos zarándoklat Csíksomlyóra.