péntek, március 17, 2017

Elkérted már Istentől a rád vonatkozó tervét? - Március 17.: 2. nagyböjti hét péntek

Ter 37,3-4.12-13a,17b-28   Zsolt 104  Mt 21,33-43.45-46

"Gyertek, jön az álomlátó, öljük meg!" (Ter 37,19)

A Teremtés könyve József személyében olyan embert állít elénk, aki Istentől kapott egy álmot, egy, az életére vonatkozó tervet. Isten ezt a tervet mélyen elültette József szívében, ahonnan a legreménytelenebb helyzetek sem tudták kiirtani azt. Ez a terv ott lüktetett benne akkor is, amikor a verem mélyén ült, vagy akkor is, amikor a hazájától távoli Egyiptom uralkodójának börtönében sínylődött. Végül az álom, majd húsz év elteltével vált valóra.

Isten nekünk is készített egy-egy személyre szabott álmot, tervet, mely nemcsak a mi életünket befolyásolja, hanem sokakra hatással lehet. Ám a világ érdeke az, hogy belesimuljunk a tömegbe. Ha körülnézel, mindenki ugyanazt a stílusú hajat, ruhát viseli, a reklámok pedig arra késztetnek, hogy vedd meg azt, ami már annyi mindenkinek bevált.

De az egyediségünket és a ránk vonatkozó álmot csak akkor tudjuk megélni, ha folyamatos kapcsolatban vagyunk a minket szerető Istennel.

Elkérted már Istentől a rád vonatkozó tervét?

Forrás: nagyböjti és adventi levelező lista
Feliratkozni az üzenetek listájára a következő linken lehet: https://szepi.hu/mailman/listinfo/uzenet

Nincsenek megjegyzések:

Sárkányölő Szent György vértanú – Ferences templom és kolostor védőszentje – Esztelnek

A fölséges és dicsőséges Isten kegyelméből megünnepelhettük templomunk, kolostorunk és templomi közösségünk védőszentjének, Sárkányölő Szent...