szombat, december 17, 2016

December 17. szombat

Ter 49,2.8-10; Zsolt 71; Mt 1,1-17

Nem távozott el Júdából a jogar.

  A mai Szentírási részben a zsoltáros igazságosságért kiált a Mennyei Királyhoz. Hiszen ezt várjuk egy jó királytól, nem igaz?

De mit is jelent igazságosnak lenni: fizetésemelést kapni a túlóráért, 5-öst a szorgalomért, megbecsülést a tiszteletért? Ugyanakkor a másik irányba is - ha belegondolunk -, minden lustaságunkért szó nélkül bezsebeltük a megérdemelt bukást, minden csínyünk napvilágot látott, és leróttuk a büntetést, még ha csak figyelmetlenségből buktunk is el?

A Mennyei Atya igazságossága sokkal több a mi földi elképzeléseinknél, hisz az Ő végtelen irgalmának és határtalan kegyelmi áldásának többlete számunkra felfoghatatlan. De menjünk tovább, hisz a Jóisten sem állt meg feltétel nélküli szeretetének kifejezésében: kétezer évvel ezelőtt, egyszülött Fiát küldte el a világba egyedül értünk, a királyok Királyaként téve bizonyságot a tökéletes igazságosságáról. 

Forrás: nagyböjti és adventi levelező lista
Feliratkozni az üzenetek listájára a következő linken lehet: https://szepi.hu/mailman/listinfo/uzenet

Nincsenek megjegyzések:

Sapientia Szabadegyetem 2024. 04. 11. – Dr. Holló László: TORDAI VALLÁSSZABADSÁG ÉS A KATOLIKUS AUTONÓMIA

.  Leírás A Magyar Országgyűlés a 2018. évi I. törvényében január 13-át a vallásszabadság napjává nyilvánította annak emlékére, hogy az 156...