csütörtök, december 15, 2016

December 15. csütörtök

Iz 54,1-10; Zsolt 29; Lk 7,24-30

A hozzád való hűségem nem szűnik meg - mondja könyörülő Urad.

Az utolsó hegycsúcs című filmben Publó atya megemlít egy fényképet, amin nincsen más, csak egy férfi, arcán enyhe, de sokat mondó mosollyal.

Vajon miért mosolyoghat ez az ember és egyáltalán miért fontos ezt nekünk tudni?

Mint kiderül a film során, a képen található férfi egy pap, aki a kivégzése előtti pár pillanatban lett megörökítve. Valószínűleg előtte bántották, megverték, leköpködték, ember számba se vették őt. De ennek ellenére ő csak mosolygott… tudta, hová megy, és ki várja őt és szinte már látta maga előtt az Úr arcát. Hát akkor nem minden mindegy?

Ha elkésel a munkából, ha megfeledkezel a dolgozatról, ha szakítasz a pároddal nem mindegy? Bízd rá magadat Istenre, mert ő tudja, mit csinál, és mit szeretne neked tanítani és akkor MINDEN MINDEGY lesz, mert ő szeret és gondoskodik rólad!

Ha kitör a harmadik világháború? Nem mindegy? Az Atya áll temelletted! És ki lehetne jobb pártfogónk, mint aki nagy furfanggal, leleményességgel és kreativitással alkotta meg az embert?

Merj bízni az Úrban, MERJ NAGYOT ÁLMODNI Vele, hiszen ő is erre vágyakozik, hogy veled együtt csapatban dolgozhasson! És hidd el, és figyeld meg; neked csak egy lépést kell megtenned a cél érdekében, a maradék 99-et az Atya fogja megtenni helyetted!

Forrás: nagyböjti és adventi levelező lista
Feliratkozni az üzenetek listájára a következő linken lehet: https://szepi.hu/mailman/listinfo/uzenet


Nincsenek megjegyzések:

Sárkányölő Szent György vértanú – Ferences templom és kolostor védőszentje – Esztelnek

A fölséges és dicsőséges Isten kegyelméből megünnepelhettük templomunk, kolostorunk és templomi közösségünk védőszentjének, Sárkányölő Szent...