hétfő, december 12, 2016

December 12. hétfő - Választható emléknap: A Guadalupei Boldogságos Szűz Mária

Szám 24,2-7.15-17a; Zsolt 24; Mt 21,23-27

Csillag jön fel Jákobból, királyi pálca támad Izraelből.

Kedves Testvérem!
A harmadik adventi hét első napja reményre és bizakodásra sarkall minden Istenben hívő keresztény embert. Közel az óra, mikor Isten elküldi szent Fiát a világba azért, hogy sokakat visszavezessen az Isten útjára, sokakat megváltson a bűn béklyóitól, a halál rabigájától. A remény és a bizalom lengje körül mindennapjainkat, hiszen "akinek a keze tiszta és ártatlan a szíve, akinek az esze nem csaláson jár, s aki nem esküszik hamisan… Istenétől, gyámolától megkapja jutalmát" - olvashatjuk a Zsoltárok könyvében.

Kedves Testvérem! Aki felfogja Isten szavának aktualitását, érvényességét, annak remény költözhet a lelkébe. Aki felismeri a Teremtő és Gondviselő Isten akaratát, az bizakodva néz saját, és tágabb környezete jelenének és jövőjének alakulásába. Az Isten szavától megvilágosodott ember képes bízni a jó térnyerésében, az istenszeretet folyamatosságában, igazságosságában.

Isten soha nem hagyja el népét: "Csillag tűnik fel Jákob törzséből, jogar sarjad Izraelből" szól a Számok könyvének tanítása. Az a tanítás, mely előre vetíti annak születését, ki mindent megváltoztat, aki maga a remény.

Forrás: nagyböjti és adventi levelező lista
Feliratkozni az üzenetek listájára a következő linken lehet: https://szepi.hu/mailman/listinfo/uzenet

Nincsenek megjegyzések:

Sapientia Szabadegyetem 2024. 04. 11. – Dr. Holló László: TORDAI VALLÁSSZABADSÁG ÉS A KATOLIKUS AUTONÓMIA

.  Leírás A Magyar Országgyűlés a 2018. évi I. törvényében január 13-át a vallásszabadság napjává nyilvánította annak emlékére, hogy az 156...