péntek, szeptember 18, 2015

A jubileumi Mária-év bezárása - Aki zarándokol, önmaga felé tart - Ambrus Ágnes írása

Foto: fr. Szilveszter ofm
... A jubileumi Mária-év bezárása alkalmából a magyarországi Lendvai József és a felsőháromszéki Szalló János szervezésében, szeptember 9–13. között magyarországiak és erdélyiek közös gyalogos zarándoklatára is sor került az erdélyi Mária-út legdélebbi szakaszán, a Perkőről indulva Csíksomlyóig.

A kezdeményezők azzal a szándékkal szervezték a közös gyalogos zarándoklatot, hogy hagyományt teremtsenek, és az elkövetkező években is sor kerüljön rá, ha lesz rá igény. A közös székely–magyar zarándokútra azokat a székelyeket és magyarokat várták, akik szerették volna megélni, mit is jelent, amikor a „Vándor fecske hazatalál,/Édesanyja fészkére száll” – tudtuk meg.

Szalló János kézdiszentkereszti szervező elmondása szerint Lendvai József, Pilisszentkereszt volt polgármestere, a Mária-zarándoklatok szervezője bejárta gyalog a közép-európai fő Mária-utakat – volt Mariazellben, Csíksomlyón, Częstochowában és Medjugorjéban –, és most a mellék-Mária-utakon történő zarándoklatokat igyekszik meghonosítani. Hozzáfűzte: ha az elsőnek nem is volt sok résztvevője, nem hagynak fel a kezdeményezéssel, a következő években is megszervezik itt a zarándoklatokat.

Ambrus Ágnes teljes írása a Morfondír oldalán olvasható

Nincsenek megjegyzések:

Sapientia Szabadegyetem 2024. 04. 11. – Dr. Holló László: TORDAI VALLÁSSZABADSÁG ÉS A KATOLIKUS AUTONÓMIA

.  Leírás A Magyar Országgyűlés a 2018. évi I. törvényében január 13-át a vallásszabadság napjává nyilvánította annak emlékére, hogy az 156...