Oldalak

kedd, március 03, 2015

Nagyböjti gondolatok: "Ha készségesen hallgatunk az Úrra, élhetünk javaival."

Mindennapi törekvéseink egyik fő mozgatórugója, hogy jól éljünk, jólétben éljünk. Van olyan időszak, hogy a jobb élet reményében feladjuk az elveinket, elhagyjuk családunkat, hazánkat. Hajlandóak vagyunk nagy lemondásokra, csakhogy több legyen. Persze, ismerjük a helyzetet jön a csekk, a tanulmányok is sokba kerülnek, kevés pénzből nem lehet megélni, jövőt tervezni... Ilyenkor azt tapasztalhatjuk, hogy nincs az a pénz, amit el ne lehetne költeni és ez ijesztő.

Azt hiszem, ott tévesztjük el az irányt, amikor már csak mindent az anyagi javak megszerzéséért teszünk. "Ha készségesen hallgatunk az Úrra, élhetünk a javaival."

Ha kilépünk naponta a mókuskerékből és az anyagi javak mellett a "rozsdamentes javak" gyűjtésére is áldozunk, akkor élhetünk igazán jól.

Megtapasztalhatjuk milyen felemelő érzés az, ha önzetlenül segítséget adunk és kapunk. Megtapasztalhatjuk az igazi örömet, ha megszervezünk környezetünknek egy közösségi programot. Megtapasztalhatjuk az egységet, ha közös célokra áldozunk barátainkkal, sorstársainkkal, családunkkal, egyházunkkal.

Legyünk kreatívak, hogy minél többet tapasztalhassunk meg az Úr javaiból és akkor igazán jól fogunk élni.

Iz 1,10.16–20; Zs 49; Mt 23,1–12

Forrás: nagyböjti és adventi üzenetek listája

Nincsenek megjegyzések: