péntek, március 27, 2015

Jubileumi Mária-év, a Csíksomlyói Segítő Szűzanya kegyszobrának másolata Esztelneken - SZÉK-HELYEK írása

Az esztelneki Mária-év köszöntőjére 2015. március 24-én, kedden került sor, a falú Ferencrendi Templomában. Mintegy ötszáz érdeklődő vet rész, a későbben érkezők már csak a sekrestyében és az udvaron kaptak helyet. A jubileumi Mária-év kapcsán, a Csíksomlyói 500 éves Segítő Szűzanya kegyszobrának másolatát Esztelnekre hozták a 265 éves Esztelneki Madonna „szülőföldjére”.

Az elképzelés a fr. Kakucs Szilveszter ofm atyától származott aki abból indult ki, hogy nagy lelki erővel és reménnyel tölt el több ezer embert akik a kegyhelyre zarándokoltak, erről a frszilveszter.blogspot.ro oldalon így ír: „Örvendek, hogy e gondolat megvalósításától nem zárkóztak el a kegyszobor őrei, a somlyói ferences testvérek, sőt testületileg kísérik majd Esztelnekre.
A megfontolásnak oka az volt, hogy a jubileumi év keretében, ha a kegyszobor másolatának segítségével is, de azon személyek is közelebb kerülhessenek a „Csodatevő, segítő szent Szűz”-höz, és oltalmát kérhessék, akik valamilyen oknál fogva innét Felsőháromszékről nem tudnak Csíksomlyóra zarándokolni.”

A folytatás itt olvasható 

Nincsenek megjegyzések:

Nagycsütörtök: a legnagyobb szeretet pillanatai a legnagyobb árulás alkalmaivá is válhatnak

Lábmosás március 28., csütörtök Jn 13,1-15 Galaczi Tibor SP elmélkedése Fájdalmas tapasztalatunk, hogy nagyon sokszor az emberi életben a le...