Oldalak

péntek, december 26, 2014

Szentföld: Karácsonykor nyissuk meg szívünket a reménynek

Jeruzsálem/ A karácsonyi időszak arra szólít minket, hogy tárjuk ki szívünk kapuját a remény, az igazságosság és a szeretet előtt. Ezt írja a szentföldi híveknek szóló karácsonyi üzenetében P. Pierbattista Pizzaballa ferences kusztos. A minket körülvevő dráma örvényében idén is hagyjuk magunkat meglepni. Hagyjuk, hogy átjárjon minket a velünk az Isten - érzése, aki szívünk küszöbén vár minket.

Ne hagyjuk elrabolni méltóságunkat

Pizzaballa atya nem rejti véka alá a szentföldi térség nehézségeit sem: legyünk realisták – mondja. Nem fogjuk megváltoztatni a világ sorsát. Nem fogjuk megoldani a szétszaggatott és megosztott népeink problémáit. De senki nem tilthatja meg nekünk, hogy szeressük őket, és hogy igazságot tegyünk szűk környezetünkben. Senki nem rabolhatja el a méltóságunkat, amelyet kaptunk. Senki nem veheti el tőlünk a szívünkbe plántált szeretetet és a reményt, amelyben sosem csalatkozunk. Krisztus hagyja, hogy rátaláljunk a Közel-Keleten is, mely olyannyira szomjazza az igazságosságot, a méltóságot, az igazságot és a szeretetet.

Térjünk meg a reménynek

Ne keressük a mai Heródeseket, hanem azt nézzük, hogy kik a gazdag bölcsek. Keressük a meglepetést, amely képessé tesz minket a betlehemi pásztorok befogadására. Ne hallgassunk a világ félelmeire, hanem halljuk meg az angyalok kórusát, akik az üdvösséget hirdetik – buzdít a szentföldi ferences. Térjünk meg a várakozás, a remény időszakában, mert a Betlehemben születő Krisztus Isten válasza. Nincs szükség nagy dolgokra ahhoz, hogy elámuljunk ez előtt a hihetetlen valóság előtt. Ebből a bizonyosságból kell merítenünk a kétségek és a fáradság idején. Az új ég és föld várása hitünk ideje még akkor is, ha remélnünk kell minden remény ellenére, mert szívünk szomjúságára Isten hűsége felel, aki várja, hogy minden ember rátaláljon szívében.

(gá)
Forrás: Vatikáni Rádió

Nincsenek megjegyzések: