Oldalak

hétfő, augusztus 18, 2014

Nem álszent módon, hanem valódi lelki közelséggel áll a pápa a szegények mellé – egy koreai önkéntes vallomása

Sok önkéntes ajánlotta fel szolgálatát a pápa koreai útja alkalmából, hogy segítse az események lebonyolítását. Egyikük, egy szöuli fiatal lány, Emanuela a Vatikáni Rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy Ferenc pápát nemcsak beszélni látta, hanem azt is, hogy az Evangélium megélésére ösztönöz. Meg akarta érteni Jézus tanítását, hogy hogyan éljen a világban, ezért felajánlotta segítségét a pápai út idejére.

Az újságírók számára közel 150 tolmács dolgozik, bár több, mint 500-an jelentkeztek erre a szolgálatra. Ez azt jelenti, hogy sok fiatal akart szolgálatával hozzájárulni a látogatás sikeréhez.

Arra vonatkozóan, hogy hogyan éli meg a Szentatya koreai látogatását, a szöuli lány kiemelte: nagy élmény megélni ezt a szeretetet, hogy ilyen közel áll a koreaiakhoz. Amit a pápa tesz a szegényekkel, a segítségre szorulókkal, valóban szeretettel teszi. Nagy ösztönzést ad számára, hogy ilyen közel érzi a Szentatya jelenlétét. Arra buzdítja, hogy ő is az Úr, Jézus Krisztus szavai szerint éljen.

A pápai programok közül a legnagyobb hatást a fogyatékkal élőket kezelő központban tett látogatása gyakorolta rá. Az a jelenet érintette meg, amikor a pápa az intézet egyik elhagyott gyermekével találkozott. A gyermek az ujját szopta a pápa érkezésekor, azonban közeledtére elfordította tekintetét. Ekkor a pápa a saját ujját nyújtotta a gyermeknek. Olyan volt, mint egy nagypapa, aki szereti a gyermekeket és kész bárkit szeretni, akinek szüksége van rá. Az alázatos, természetes szeretet jelenete volt.

Arra a kérdésre, hogy Ferenc pápát miért szeretik annyira a fiatalok és nemcsak ők, Emanuela így válaszolt: „koreai barátaimmal beszélve, mindenki ugyanazért szereti. A Szentatya nemcsak szavakkal, hanem e szavaknak a konkrét életben való megélésével is tanít. Lehajol, nem akar mások fölött állni. Lehajol és a szegények közé áll. Nem álszent módon, hanem valódi lelki közelséggel”.

(sv)

Forrás: Vatikáni Rádió

Nincsenek megjegyzések: