hétfő, április 14, 2014

Esztelneki Ferences Templom nagy heti programja



1.     A jövő héten: hétfőn, reggel ½ 8-tól lesz szentmise.
2.     Április 15-vel, keddel elkezdődik Szent Antal tiszteletére a nagy kilenced, a szentmise délután 6 órától lesz. Érdemes ügyes-bajos dolgainkban a nagy szenthez fordulni segítségért, mert „Szent Antalnak imájára - Tenger enged, bilincs törik, - Az elveszett tagot, vagyont, - Ifjú és agg visszanyerik”.
3.     Szerdán reggel ½ 8-tól mutatjuk be a szentmisét templomunkban.
4.     Szerdán szeretnénk templomunk és annak környezetének nagytakarítását elvégezni az ünnepekre. Kérjük a kedves testvéreket, fiatalokat és időseket, férfiakat és nőket, hogy aki teheti, jöjjön és segítsen a nagytakarításban.
5.     Szerdán délután 5 és 7 óra között szentgyónási lehetőség azoknak, akik az ünnepekre el akarják végezni szentgyónásukat.
6.     Nagycsütörtökön ½ 6-tól megtartjuk a betegekért felajánlott szentségimádást, a kilenced 8-ik alkalmából és 6 órakor kezdjük az utolsó vacsora emlékére bemutatott szentmisét, utána virrasztó szentségimádás.
7.      Nagypénteken a szentsírhoz kitett perselybe összegyűlt pénzbeli adományt a szentföldön élő keresztények megsegítésére juttatjuk el az ott élő ferenceseken keresztül.
8.      Nagypénteken délután 3 órakor kezdődik a Keresztúti ájtatosság és este 6 órától kezdjük az ünnepi liturgiát, vagy népnyelven a csonka misét.
9.      Nagyszombaton délelőtt 10 órától délután 5-ig szentségimádás a szentsírnál. Igyekezzen mindenki legalább néhány percet időzni az oltáriszentség előtt.
10.                        A nagyszombaton este 8 órakor kezdődik a liturgikus szertartás: tűzszenteléssel és befejeződik a feltámadási körmenettel. Aki teheti, hozzon magával gyertyát, mind a tűzszentelés, mind pedig a keresztségi fogadás megújítása és a körmenet miatt.
11.                        Húsvétvasárnap reggel 7 órától lesz az ételszentelés itt a templomban a szentmisék pedig a megszokott vasárnapi sorrend szerint de. ½ 11 és este 6 órától.

Nincsenek megjegyzések:

Nagycsütörtök: a legnagyobb szeretet pillanatai a legnagyobb árulás alkalmaivá is válhatnak

Lábmosás március 28., csütörtök Jn 13,1-15 Galaczi Tibor SP elmélkedése Fájdalmas tapasztalatunk, hogy nagyon sokszor az emberi életben a le...