hétfő, március 10, 2014

A szív megtisztítása: a pápa megkezdte nagyböjti lelkigyakorlatát Aricciában a Római Kúria tagjaival

Vasárnap délután utazott a Róma közelében fekvő kisvárosba Ferenc pápa, hogy a Római Kúria tagjaival együtt részt vegyen a nagyböjti lelkigyakorlaton. Az elmélkedéseket a római egyházmegye papja, Angelo De Donatis, a capitoliumi Márk evangélista templom plébánosa tartja.

A Szentatya vasárnap délután kevéssel öt óra előtt érkezett autóbusszal a paulánusok „Isteni Mester Székházába” mintegy nyolcvan személlyel együtt. A lelkigyakorlat, amelynek témája a szív megtisztítása, vasárnap este hat órakor a vesperás elimádkozásával kezdődött, amelyet egy elmélkedés és szentségimádás követett. A lelkigyakorlat napirendje a következő: reggel fél 8-kor koncelebrált szentmise, fél 10-kor illetve délután 4 órakor egy-egy elmélkedése meghallgatása, este hat órakor pedig vesperás és szentségimádás. A lelkigyakorlat március 14-én, pénteken délelőtt ér véget, amikor is 10.30-kor a pápa visszaindul Aricciából a Vatikánba.

A lelkigyakorlat ideje alatt minden pápai audiencia szünetel, beleértve a szerdai általános kihallgatást is.

(gá)

Nincsenek megjegyzések:

Seminarium Incarnatæ Sapientiæ jelenleg itt van: Szent Mihály Római Katolikus Székesegyház - Gyulafehérvár

  „Istenem! Te megvizsgáltál és jól ismersz engemet...” – 139 (138). zsoltár a nagyszombati liturgiában. Jellegzetesen közép-európai, de leg...