hétfő, február 24, 2014

Kim és Krickitt Carpenter - Dana Wilkerson: Fogadom

Listán kívül gyorsan elolvastam a Fogadom című könyvet, és azért, mert a férjem hónapok óta tologatja elém a filmet, hogy az nekem biztosan tetszene. Kevés időt szánok a filmek nézésére, de amikor egy hete megláttam, hogy megjelent a könyv is, akkor döntöttem: olvasom a könyvet és nézem a filmet.
................... és akkor: NEM SZABAD EGY LAPON EMLÍTENI A KETTŐT! - mert azon kívül, hogy volt  benne egy baleset, minden más. De tényleg minden! Minden pontjában, gondolatában, szerkesztésében. Egyébként még a baleset is más volt. Csalódott vagyok, mert ha nem így állítom be magamat, hogy a filmet a könyv ihlette, akkor más szemmel nézem és nem pufogok. Kedves amerikai film, ami még tetszett is tulajdonképpen, de köze nincs a könyvhöz. (Örülök, hogy nem azt mondták be, hogy a könyv alapján készült, hanem, hogy ihlette...) Még akkor sincs köze, ha ez a mondat szerepel a könyvben: ".. a történet alapja azonban a helyén volt."- szerintem nem.
A könyv a Harmat Kiadó gondozásában jelent meg, s aki ismeri a kiadót és engem, az tudja, hogy vannak keresztmetszeteink.
A Fogadom című könyv Kim Carpenter és feleségének Krickitt-nek a története, hogyan ismerkedtek meg, hogyan találkoztak, hogyan szerettek egymásba, hogyan kötöttek igazán hamar házasságot, s aztán hirtelen hogyan fordult teljesen a feje tetejére az életük egy baleset miatt.
Egy baleset, aminek hatására Krickitt életveszélyesen megsérült, újra kellett magát felépíteni; baleset, aminek hatására teljesen elfelejtette a közelmúlt eseményeit: amnéziás lett. Nem emlékezett a férjére, a homloklebenyi sérülése miatt a személyiségében is változások alakultak ki. Kim, a sportember, a férj mindvégig ott állt mellette, hiszen szerette a feleségét, és Isten előtt fogadott Krickitt-nek örök hűséget. Nem volt egyszerű, hiszen a nő hangulatváltozásai hirtelen érkeztek, az Utállak! -felkiáltás mindennapos volt otthonukban. Krickitt is hívő volt, a kapcsoltuk alapja az istenhit, a vallás volt, így mindketten nagy utat jártak be, hogy visszataláljanak egymáshoz. 
A Fogadom című könyv két élet egy szeletének a története, amely azért íródott, hogy az embereknek erőt adjon. Erőt adjon, hogy van ki segít, van ki mellettünk áll. El tudom képzelni, hogy valaki számára furcsa lehet olvasni Krickitt felépülésének csodáját, ami hirtelen történt meg a kórházban, miközben a család a kápolnában imádkozott fohászkodott. Nem éltem át, mégis értettem. Tavaly nyáron egy kedves ismerősöm egyik gyermeke szenvedett nagyon súlyos sérüléseket egy baleset következtében, s ők hasonló mondatokat fogalmaztak meg napról-napra, míg bekövetkezett a csoda. Mert ők is isteni csodának, újjászületésnek mondták.
Kim és Krickitt akik túlélték. Mind a súlyos balesetüket, mind pedig a kapcsolatukat. Mert akarták. Mert hittek.

Harmat Kiadó
2014
 
Forrás: http://andielmenyei.blogspot.ro/2014/02/kim-es-krickitt-carpenter-dana.html

Nincsenek megjegyzések:

Sárkányölő Szent György vértanú – Ferences templom és kolostor védőszentje – Esztelnek

A fölséges és dicsőséges Isten kegyelméből megünnepelhettük templomunk, kolostorunk és templomi közösségünk védőszentjének, Sárkányölő Szent...