vasárnap, január 05, 2014

Ezrek kérték a csíksomlyói Szűzanya közbenjárását - VIDEÓVAL

Hónapról hónapra egyre nagyobb tömeget vonz az elsőszombati ünnepélyes Mária-köszöntő és gyertyás körmenet a csíksomlyói kegytemplomba.
Az új év első alkalmára is több ezren gyűltek össze, hogy a Szűzanya közbenjárását kérjék imáik meghallgatásához. A januári elsőszombati este különleges volt, mivel ezúttal betegek imádkozták betegekért a rózsafüzért.
A szentmisét celebráló Urbán Erik ferences templomigazgató örömmel köszöntötte a zarándokokat, akik úgy megtöltötték a pápai kisbazilikát, hogy még a szentély lépcsőjén is ültek hívek.
„Sokan szeretnénk az új év hajnalán is a csíksomlyói segítő Szűz Mária közbenjárást kérni, hogy általa a jó Isten áldása kísérje a 2014-es esztendőt is” – fogalmazott felajánlásában Erik testvér, aki arra kérte a jelenlévőket, hogy a szentmisében tegyék le Isten elé az elmúlt év örömeit és bánatait, és kérjék a Szűzanyát, hogy „ne hagyjon el minket, ne feledkezzen meg rólunk, gyermekeiről ebben az évben sem”.
A ferences templomigazgató prédikációjában Anselm Grün neves lelkiírót, bencés szerzetest idézte, arra bátorítva a hallgatóságot, hogy kérjék Isten áldását az új évben otthonaikra, családjainkra és barátaikra. „Kérjük Isten áldását azokra a helyekre, ahol élünk, azokra az emberekre, akikkel találkozni fogunk, mert ha áldást kérünk rájuk, ismeretlenül is, amikor találkozunk velük, akkor ránk is áldás fog szállni” – hangsúlyozta Urbán Erik.
„Köszöntünk Somlyó szép Csillaga: Üdvözlégy áldott Szűz Mária!” – visszhangozta a templom, miközben a hívő sokaság a rózsafüzért imádkozta, majd a kegyszobor másával a templom előtti térre vonultak, gyertyafénnyel és énekekkel köszönteni a csíksomlyói segítő Szűzanyát.
A következő Mária-köszöntőt február 1-jén 18 órától tartják a csíksomlyói kegytemplomban.
.

Ezrek kérték a csíksomlyói Szűzanya közbenjárását - VIDEÓVAL

Nincsenek megjegyzések:

Sapientia Szabadegyetem 2024. 04. 11. – Dr. Holló László: TORDAI VALLÁSSZABADSÁG ÉS A KATOLIKUS AUTONÓMIA

.  Leírás A Magyar Országgyűlés a 2018. évi I. törvényében január 13-át a vallásszabadság napjává nyilvánította annak emlékére, hogy az 156...