péntek, január 17, 2014

Állatfarmmá változott a Szent Péter-tér Remete Szent Antal ünnepén

Ma állatfarmmá alakult egy rövid időre a Szent Péter-tér: a háziállatok védőszentjének napján tyúkok, kecskék, nyulak és szamarak kaptak áldást.
Szamarak, lovak, kutyák, macskák, kacsák és egyéb háziállatok gyülekezőhelye volt ma a Szent Péter-tér, ahol az olasz állattenyésztők szövetségének szervezésében megáldották a jószágokat Remete Szent Antal apát napján.

A Vatikán részéről Angelo Comastri bíboros, a pápa vatikánvárosi helynöke volt a vendéglátó, aki először misét mutatott be az ünnep alkalmából a bazilikában, majd az ideiglenes állatfarmmá alakított téren megáldotta azokat az állatokat, amelyek az olasz csizma különböző tartományainak állattenyésztésére jellemzők.
Az esemény valóságos turistalátványosság volt, az érdeklődők meg is simogathatták a lovakat, szamarakat, birkákat, kecskéket, nyulakat.


Sok római lakos jelent meg kutyájával és macskájával, hogy ezek a házi kedvencek is részesüljenek az áldásban. Felvonultak a rendőrség, a csendőrség és a pénzügyőrség lovas egységei és az állami fegyveres erők kutyás csoportjai is.

Állatfarmmá változott a Szent Péter-tér Remete Szent Antal ünnepén

Nincsenek megjegyzések:

Tanú, aki személyes tapasztalatból tesz kijelentést – Húsvét 3. vasárnapja

Szentírási részek: ApCsel 3,13-15.17-19. // Lk 24,35-48 A mai szentírási részekben kétszer is elhangzik a „tanú” szó. Először Péter ajkán. A...