csütörtök, december 19, 2013

Ferenc pápa: Az Egyház az öröm háza! - VIDEÓVAL

Advent harmadik, Gaudete vasárnapját a közelgő karácsony feletti öröm hatja át. Ferenc pápa köszöntötte a Szent Péter téren összegyűlt gyermekeket, akik a hagyománynak megfelelően elhozták a kis Jézust ábrázoló szobrocskáikat, hogy a Szentatya megáldja őket. Ezeket a szobrokat helyezik majd el karácsonykor betlehemi jászlaikban, amelyeket otthon és a plébánián készítettek el.

Ferenc pápa az Úrangyala előtt mondott beszédében emlékeztetett rá, hogy advent harmadik vasárnapja az öröm vasárnapja. A liturgia többször is örvendezésre szólít fel. Miért? Mert az Úr közel van. Karácsony közel van. A keresztény üzenetet evangéliumnak hívják, ami annyit jelent: jó hír, az öröm hirdetése minden nép számára. Az Egyház nem menedékhely szomorú emberek számára, az Egyház az öröm háza! Akik szomorúak, örömre lelnek benne, megtalálják benne az igazi örömet!

Az evangélium öröme azonban nem akármilyen öröm. Az indokolja, hogy tudjuk: Isten befogad és szeret bennünket. Mint ahogy erre Izajás próféta emlékeztet ma (vö. Iz 35,1-6.a.8a.10), Isten az, aki eljött, hogy üdvözítsen bennünket, és segítséget nyújt főleg azoknak, akiknek szíve eltévelyedett. Eljövetele közénk megerősít bennünket, bátorságot ad, örvendeztet és kivirágoztatja a sivatagot, vagyis sivár életünket.
 
Folytatás az alábbi linken 
Ferenc pápa: Az Egyház az öröm háza! - VIDEÓVAL

Nincsenek megjegyzések:

Szent György búcsú - Esztelnek

A Szent György vértanú tiszteletére szentelt kolostor és templom búcsú ünnepét szerdán, április 24-én, de. 11 órakor tartjuk.  Az ünnepi sze...