Oldalak

csütörtök, október 31, 2013

„Isten simogató keze, Krisztus szeretetének jele vagytok a szegények számára” – Ferenc pápa beszéde a Szent Péter körhöz

RealAudioMP3 A pápa az Apostoli Palota Kelemen-termében fogadta a kör mintegy 200 tagját. Megköszönte segítségüket, amellyel támogatják az egyház karitatív tevékenységét, a hagyományos Péter-filléreket, amelyeket a római templomokban gyűjtenek össze, hogy a pápa gondoskodhasson a város legkevésbé szerencsés lakóiról.

A komolyan megélt hit hiteles karitatív magatartást ébreszt – mondta a pápa. Emlékeztetett rá, hogy a hamarosan véget érő Hit évében az egyház megújította Jézus Krisztusba vetett hitét. Sok tanúságtétel szól arról, hogy egyszerű emberek a karitatív tevékenység apostolaivá válnak a családban, az iskolában, a plébánián, a munkahelyen, az utcán, bárhol.

Komolyan vették az evangéliumot! Az Úr hiteles tanítványa személyesen elkötelezi magát a karitatív szolgálatban, amelynek dimenziója az ember sokféle és kimeríthetetlen szegénysége. A pápa hangsúlyozta, hogy az 1869-ben alapított kör tagjai kötelességüknek érzik, hogy segítsék legszegényebb testvéreiket. Ezt keresztségük erejében teszik, nem, mint rendkívüli vagy alkalmi szolgálatként, hanem alapvető feladatnak tekintik, amellyel az egyház nap, mint nap azonosítja önmagát. Minden nap arra kaptunk meghívást, hogy vigasztaljunk, hogy Isten gondviselésének alázatos, de nagylelkű eszközei legyünk,

Közvetítsük irgalmas jóságát, szeretetét, amely megértő és együtt érző, vigasztaljunk és bátorságot adjunk. Minden nap váljunk Isten simogató kezévé azok számára, akik talán nem felejtették még el az első simogatásokat, vagy akiknek talán soha életükben nem volt részük benne. Ti a Szentszék, Róma számára Isten simogató keze vagytok. Sok köszönet érte – mondta beszédében Ferenc pápa. Arra buzdította a Szent Péter kör tagjait, hogy folytassák tevékenységüket, merítve az isteni szeretetből az ima és Isten Szava hallgatása által.

(vm)

Nincsenek megjegyzések: