péntek, szeptember 13, 2013

Ferenc pápa: Szemléljük Jézus kínszenvedését és Mária gyengédségét!

Az evangélium igényes, erőteljes dolgokat kér a kereszténytől: a megbocsátás képességét, a nagylelkűséget, az ellenség iránti szeretetet. Csak egyféle módon valósíthatjuk meg mindezt a gyakorlatban: ha szemléljük Jézus kínszenvedését, emberségét és ha követjük anyja magatartását.

Ferenc pápa Máriának szentelte homíliája első gondolatát. A mai ünnepet régebben „Mária édes nevének” nevezték. Később az elnevezés megváltozott, de az imában megmaradt nevének édessége.
Szükségünk van ma Mária kedvességére, hogy megértsük mindazt, amit Jézus kér tőlünk – folytatta szentbeszédében a pápa. Olyan felsorolásról van szó, amit nem könnyű megélni. 

A Szentatya utalt a napi evangéliumi szakaszra (vö. Lk 6,27-38), amelyben Jézus így szól követőihez: „Szeressétek ellenségeiteket! Tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket”. Adjatok anélkül, hogy viszonzást várnátok, aki arcul üt téged, annak tartsd oda a másikat is, aki lerántja rólad kabátodat, attól ne tagadd meg ruhádat sem...

A folytatás az alábbi linken olvasható
Ferenc pápa: Szemléljük Jézus kínszenvedését és Mária gyengédségét!

Nincsenek megjegyzések:

Sárkányölő Szent György vértanú – Ferences templom és kolostor védőszentje – Esztelnek

A fölséges és dicsőséges Isten kegyelméből megünnepelhettük templomunk, kolostorunk és templomi közösségünk védőszentjének, Sárkányölő Szent...