péntek, augusztus 09, 2013

Gyermekvállalás: az egészséges család nyújt mintát

A gyerek születésével alapjaiban megváltozik a családi élet. Nem arról kell azonban beszélünk, hogy milyen bajok vannak, hanem arról, ha baj van, akkor mit lehet csinálni. A problémák megoldhatók. Ehhez akarunk támaszt és segítséget nyújtani – fogalmaz Mayer Ildikó, a Máltai Szeretetszolgálat győri Családi Kör projektvezetője és Antal Imre szakmai vezető. Munkájukról beszélgettünk.
Számos családbarát intézkedés ellenére sem emelkedik töretlenül a születések száma. Miért nem eléggé vonzó az embereknek a gyermekvállalás?

Amikor a gyerek születésével egy keresőssé válik a család, jönnek a nehézségek. Napi kérdés lesz, mire van pénz. Az édesanyák bekerülnek otthonuk zárt világába, sokuk ezt elszigetelődésként éli meg. Az elszegényedő, magányosodó kisgyerekes család pedig nem vonzó minta. Ráadásul könnyű kicsúszni, és elveszíteni mindent, például azzal, ha a kereső elveszíti munkáját. Onnantól a család csúszdára kerül. Mi, a Máltai Szeretetszolgálat győri Családi Kör Centrum még ez előtt be szeretnénk lépni, hogy a család ne kerüljön rá a csúszdára. Számtalan helyzetet látunk, hogy házasságok éppen ebben a kisgyermekes időszakban mennek tönkre. Egyszer csak a párhuzamosok elfutnak egymástól, és egyre tágabb a házaspárok közötti távolság.

A folytatás alább olvasható 
Gyermekvállalás: az egészséges család nyújt mintát

Nincsenek megjegyzések:

Tanú, aki személyes tapasztalatból tesz kijelentést – Húsvét 3. vasárnapja

Szentírási részek: ApCsel 3,13-15.17-19. // Lk 24,35-48 A mai szentírási részekben kétszer is elhangzik a „tanú” szó. Először Péter ajkán. A...