Oldalak

hétfő, július 22, 2013

Megkezdődött Ferenc pápa első nemzetközi apostoli látogatása

A pápa az Alitalia olasz légitársaság gépével hétfőn reggel 8.53 perckor indult el Rio de Janeiro felé.
A Szentatya kezében fekete táskájával, kézipoggyászával sétált fel a repülőgépre, amelyet az egyes hírügynökségek azonnal kiemeltek jelentéseikben. „A tőle immár megszokott rendkívüli gesztusok közé sorolták ezt a lépését is, amellyel megtörte a múlt hagyományait, forradalmasítva a pápák stílusát” – írta az ANSA olasz hírügynökség. A pápát Enrico Letta olasz miniszterelnök köszöntötte Roma Fiumicino repülőterén.

Várhatóan Ferenc pápa helyi idő szerint délután 4 órakor, magyar idő szerint este 9-kor érkezik meg Rio de Janeiro nemzetközi repülőterére.
Brazíliába már rengeteg fiatal megérkezett a 28. Rio de Janeiró-i Ifjúsági Világtalálkozóra, köztük több magyar csoport is, összesen közel ötven fiatal.

Egy erről a földrészről származó, latin-amerikai pápa érkezik a fiatalok közé, hogy megerősítse a hitet, visszaadja a reményt, és ösztönözze az új generációkat a misszióra, ahogy az ifjúsági világtalálkozó témája is sugallja XVI. Benedek nyomán, aki kijelölte azt: „Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet!”
A nemzetközi ifjúsági programon Ferenc pápa látogatást tesz az Aparecidai Miasszonyunk kegyhelyen, és találkozik a „létezés perifériáin” élőkkel: a szegénynegyedek lakóival, a kórházi betegekkel és a börtönbüntetésre ítéltekkel.

Megkezdődött Ferenc pápa első nemzetközi apostoli látogatása

Nincsenek megjegyzések: