péntek, július 26, 2013

Drogfüggők kórházába látogatott a pápa

Július 24-én, szerdán, az aparecidai szentmise után a Szentatya a Bom Jesus szemináriumban fogyasztotta el az ebédet, majd visszatért Rio de Janeiróba, és felkereste az Assisi Szent Ferenc kórházat, kifejezve: „nagyobb igazságosságra van szükség, nem a drogok liberalizálására”. 

Ezt a látogatást is a pápa kérésére illesztették be brazíliai apostoli útjának programjába. Az ötszáz férőhelyes intézmény az alkohol- és drogfüggőség kezelésén kívül orvosi-sebészeti ellátást nyújt a mélyszegénységben élőknek. A kórházat az 1985-ben Ferenc testvér által létrehozott Szent Ferenc Társulat vezeti. 

A Szentatyával való találkozó során tanúságot tett a kórház két egykori drogfüggő kezeltje. Megható volt, amikor Ferenc pápa szeretettel átölelte őket. Beszédének éppen ez volt az egyik fő gondolata: öleljük át a szükséget szenvedőket, és ne engedjük el kezüket, hanem segítsük őket az újrakezdésben:
Kedves Rio de Janeiró-i érsek és kedves püspöktestvéreim, tisztelt hatóságok, Szent Ferenc Harmadik Rendjének tiszteletreméltó tagjai, kedves orvosok, ápolók, egészségügyi dolgozók, kedves fiatalok, kedves családtagok! ...

Az alábbi linkre kattintva olvasható a folytatás. 
Drogfüggők kórházába látogatott a pápa

Nincsenek megjegyzések:

Sárkányölő Szent György vértanú – Ferences templom és kolostor védőszentje – Esztelnek

A fölséges és dicsőséges Isten kegyelméből megünnepelhettük templomunk, kolostorunk és templomi közösségünk védőszentjének, Sárkányölő Szent...