vasárnap, június 02, 2013

Megható találkozó a pápa és a római Gemelli kórház rákbeteg gyermekei között

Örömteli és megható találkozóra került sor május 31-én este a Szent Márta Ház kápolnájában Ferenc pápa és 22 súlyosan beteg kisgyermek között, akiket a római Agostino Gemelli kórházban ápolnak. A rákbeteg gyermekeket elkísérték szüleik, a kórház személyzetének képviselői, az UNITALSI olasz betegkísérő szervezet önkéntesei, szerzetesnők és papok, akik Lourdes-i vagy Loreto-i zarándoklatokat vezetnek.

A találkozó az egyszerűség, az ima, a meghatottság és az öröm jegyében zajlott. A gyermekek nevében egy kislány köszöntötte a pápát a következő szavakkal:

„Kedves Ferenc pápa. Nagyon örülök, hogy itt lehetek otthonodban a kórházi barátaimmal, az orvosokkal, az önkéntesekkel, a papokkal, akik Lourdes-ba kísérnek bennünket. Jó, hogy a valóságban láthatunk téged és nem a televízióban. Lourdes-ban imádkoztunk érted. Lerajzoltuk neked a Szűzanya grottáját, és ezt most átadjuk neked ajándékba. Megígérjük, hogy továbbra is imádkozunk érted, és kérjük, hogy imádkozz a világ összes beteg gyermekéért. Áldd meg a szülőket, hogy mindig mosolyogjanak, mint te.”

A pápa ezután párbeszédet folytatott a kicsinyekkel: „Mit tesz Jézus, ha lát egy síró kisgyereket? Megáll. Miért? Mert Jézus a gyermekeket szereti a legjobban. Ilyen Jézus. Jézus mindnyájunkhoz közel van, ma is itt van velünk. Jézus mindig szeret minket, mindannyiunkat. Velünk halad az élet útján: akkor is, amikor boldogok vagyunk és akkor is, amikor problémáink vannak”. Kérdésére, hogy Jézus szeret-e bennünket, a gyermekek kórusban „igent” kiáltottak.

Ferenc pápa és a gyermekek végül közösen elimádkozták az Üdvözlégy Mária imát, majd a Szentatya megáldotta őket: „Amikor egy pap áldást ad, Isten ölel át bennünket” – mondta. Ebben a pillanatban Jézus eljön hozzátok, és átölel benneteket. A pápa a gyermekek imáit kérte, majd szokásához híven nagy szeretettel egyenként is köszöntötte a mintegy 70 fős csoport minden tagját.

Nincsenek megjegyzések:

Tanú, aki személyes tapasztalatból tesz kijelentést – Húsvét 3. vasárnapja

Szentírási részek: ApCsel 3,13-15.17-19. // Lk 24,35-48 A mai szentírási részekben kétszer is elhangzik a „tanú” szó. Először Péter ajkán. A...