szerda, április 10, 2013

Ferenc pápa katekézise a szerda délelőtti általános kihallgatáson

Az előző katekézisben Jézus feltámadásának eseményéről elmélkedtünk, amelyben a nőknek sajátos szerepük volt – kezdte katekézisét Ferenc pápa, majd feltette a kérdést: mit jelent életünk számára a feltámadás, és miért lenne nélküle hiábavaló hitünk?

Szerda délelőtti általános kihallgatás a Szent Péter téren

Hitünk Krisztus halálán és feltámadásán alapul, mint ahogy egy ház az alapjain nyugszik: ha az alapok megrendülnek, akkor az egész ház összedől. A kereszten Jézus önmagát áldozta fel, magára vette bűneinket, majd alászállt a halál szakadékába. A feltámadásban mindezeket legyőzi, eltávolítja és megnyitja az utat egy új élet felé.

Szent Péter első levelének elején ezt így foglalja össze: „Áldott legyen az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, aki nagy irgalmasságával, Jézus Krisztus halottaiból való föltámadása által, élő reménységre szült újjá minket: arra a romolhatatlan, szeplőtelen, hervadhatatlan örökségre, amely számotokra van fönntartva a mennyben” (1Pét 1,3-4). 

A folytatás itt olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Nagycsütörtök: a legnagyobb szeretet pillanatai a legnagyobb árulás alkalmaivá is válhatnak

Lábmosás március 28., csütörtök Jn 13,1-15 Galaczi Tibor SP elmélkedése Fájdalmas tapasztalatunk, hogy nagyon sokszor az emberi életben a le...