Oldalak

csütörtök, április 18, 2013

Ferenc pápa: Az igazi hit a személyes Istennel való találkozás

A hit ajándék, amely a Jézussal való találkozásból indul ki, aki egy valós személy, nem egy spray-Isten – mondta homíliájában a Szentatya a Szent Márta-házban, csütörtökön reggel bemutatott szentmiséjén.
A szertartáson ez alkalommal a Vatikánban szolgálatot teljesítő közbiztonsági felügyelőség személyzete vett részt, akiket Giovanni Angelo Becciu érsek, államtitkár-helyettes és José Avelino Bettencourt prelátus, az államtitkárság protokoll főnöke fogadott.

Isten nem egy tapintható jelenlét, szétpermetezett kémiai kivonat, amely kiárad anélkül, hogy tudnánk mi is az. Isten konkrét „személy”, Atya, tehát a hit a vele való élő találkozásból születik, amely kézzelfogható tapasztalat – mondta Ferenc pápa János evangéliumának részletéről elmélkedve a csütörtöki szentmiséjén. – Jézus azt mondja a tömegnek, hogy „aki hisz, annak örök élete van”. Ez alkalom arra, hogy lelkiismeret vizsgálatot tartsunk. A pápa feltette a kérdést: sokan hányszor azt mondják, hogy hisznek Istenben. De melyik Istenben hisznek? ...

Folytatás az alábbi lonken
Ferenc pápa: Az igazi hit a személyes Istennel való találkozás

Nincsenek megjegyzések: