csütörtök, március 21, 2013

„Kedves Alejandro, én vagyok!” – Ferenc pápa telefonon keresztül üdvözölte a Buenos Aires-i híveket

Hétfőn éjjel visszatarthatatlan öröm járta át az argentin fővárost, amikor meglepetésszerűen a szentmise kezdete előtt a hívek meghallották Ferenc pápa hangját egy élőben közvetített telefonbeszélgetésben. 


Ezrek virrasztottak és várakoztak órákon keresztül a Plaza de Mayo-n, Buenos Aires híres terén, hogy követhessék óriáskivetítőkön Ferenc pápa péteri szolgálatának kezdetét jelentő szentmisét.
„Tudom, hogy a téren vagytok, köszönöm imáitokat.” Hajnali fél négy volt ekkor Argentínában, amikor a pápa hangját követően nagy meghatódottság uralkodott el a híres téren. Nem várták azok az emberek ezrei – idősek, fiatalok, családok gyermekekkel –, hogy meghallják bíborosuk hangját, aki távol van, de szívében mégis közel. Az éjszakát imával és énekléssel töltötték, várva, hogy megkezdődjön a pápai szertartás a kivetítőkön a székesegyháznál, a városközpontban és a Mayo sugárút mellett. Ferenc pápa hangjának hallatán az egész téren érzelmekkel és figyelemmel teli csend lett. „Egy szívességet szeretnék kérni tőletek, hogy haladjatok mindnyájan együtt” – mondta a Szentatya. „Gondoskodjatok egymásról és ne bántsátok egymást.” Majd még hozzátette: „Gondoskodjatok családotokról, a gyermekekről, az idősekről, védelmezzétek a természetet, ne legyen gyűlölet és veszekedés, tegyétek félre az irigységet, ne bántsatok meg senkit. Folytassatok párbeszédet, hogy élő maradjon közöttetek az egymás védelmezése iránti vágy.”

A folytatás itt olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Sárkányölő Szent György vértanú – Ferences templom és kolostor védőszentje – Esztelnek

A fölséges és dicsőséges Isten kegyelméből megünnepelhettük templomunk, kolostorunk és templomi közösségünk védőszentjének, Sárkányölő Szent...