csütörtök, március 21, 2013

A pápa védelmének biztosítása: embert próbáló feladat

Ferenc pápa, megválasztása óta, számos esetben lépte át a pápák biztonságát szolgáló, lényegi előírásokat, ami nem kevés fejfájást okoz azoknak az embereknek, akik a biztonságáért felelnek.

Ferenc pápa már megválasztása után

A vatikáni csendőrség 130, legalább 1 méter 78 centiméter magas, 21 és 25 év közötti, nőtlen férfiből áll. Parancsnokuk, Domenico Giani, Ferenc pápa megválasztása óta csak azért nem tépi a haját, mert történetesen kopasz. Március 17-én, a mise után a Szent Anna templomból kifelé jövet azonban a tekintete sok mindent elárult. Amikor látta, hogy Ferenc pápa, minden előzetes jelzés nélkül arra készül, hogy a templom előtt összegyűlt tömeg közé lépjen, azonnal kiadta az utasítást a walkie-talkie-ján: „Vörös riadó!”

Ilyen helyzetben ugyanis bármi megtörténhet. Giani parancsnok messze nem felejtette el, hogy 2009. december 24-én 22 óra 05 perckor, a Szent Péter bazilikában, melyet egyébként a fentinél jobban biztosítottak, egy túlzott rajongástól vezérelt nő rávetette magát XVI. Benedekre, és fel is lökte őt. 

A folytatás itt olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Seminarium Incarnatæ Sapientiæ jelenleg itt van: Szent Mihály Római Katolikus Székesegyház - Gyulafehérvár

  „Istenem! Te megvizsgáltál és jól ismersz engemet...” – 139 (138). zsoltár a nagyszombati liturgiában. Jellegzetesen közép-európai, de leg...