péntek, március 22, 2013

Ferenc pápa a diplomáciai testülethez: a cél az anyagi és spirituális szegénység elleni küzdelem, a béke és a hidak építése

A Szentatya köszönetét fejezte ki mindenekelőtt Jean-Claude Michel a Monacói Hercegség nagykövetének, a Szentszék mellé akkreditált diplomáciai testület dékánjának. Ez a találkozó olyan, mintha a pápa gondolatban átölelné az egész világot. A diplomáciai testület tagjai révén az általuk képviselt népekkel találkozik, bizonyos értelemben minden honfitársukkal, örömeikkel, drámáikkal, elvárásaikkal, vágyaikkal.


Nagyszámú jelenlétük annak a jele, hogy országaik és a Szentszék között gyümölcsözők a kapcsolatok, valóban a jó megvalósítására adnak alkalmat az egész emberiség számára.
Ezt viseli ugyanis szívén a Szentszék: minden ember javát ezen a földön! Róma püspöke éppen ezzel a szándékkal kívánja megkezdeni szolgálatát, annak tudatában, hogy számíthat a diplomaták által képviselt országok barátságára és szeretetére. Abban is biztos, hogy a diplomaták osztoznak ebben a szándékában. Ugyanakkor a pápa annak a reményének adott hangot, hogy alkalom nyílik közös utat kezdeni azzal a kevés országgal, amelyek még nem tartanak fenn diplomáciai kapcsolatokat a Szentszékkel. Ezek közül néhány képviseltette magát a pápa péteri szolgálatát megkezdő szentmisén, vagy üzenetben fejezték ki közelségüket – mindezért köszönetet mondott Ferenc pápa. 

A folytatás itt olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Seminarium Incarnatæ Sapientiæ jelenleg itt van: Szent Mihály Római Katolikus Székesegyház - Gyulafehérvár

  „Istenem! Te megvizsgáltál és jól ismersz engemet...” – 139 (138). zsoltár a nagyszombati liturgiában. Jellegzetesen közép-európai, de leg...