csütörtök, február 28, 2013

„Isten legyen a középpontban” – Schönborn bíboros a pápaválasztásról

Christoph Schönborn bécsi érsek bizalmát fejezti ki, hogy „Isten velünk van”, és hogy a bíborosok a konklávén a megfelelő személyt választják meg következő pápának.


Isten már kiválasztotta a következő pápát, a bíborosoknak az a feladatuk, hogy  rájöjjenek, ki az. Az egész Egyház imádságára szükség van ehhez – fogalmazott Schönborn bíboros Rómába utazása előtt, február 26-án.
„Isten legyen a középpontban” – emelte ki az érsek. Kifejtette: a következő pápa nagy feladata, amit XVI. Benedek újra és újra hangsúlyozott, hogy Istent állítsuk a középpontba. Az ember érdekében szükséges Istenre irányítani a figyelmet. Mert ahol Istent háttérbe szorítják, az ember is rosszul jár – fogalmazott Bécs főpásztora.
A bécsi érseki palota Szent András-kápolnájában elhangzott rövid beszédében Christoph Schönborn bíboros Andrej Sinjawski szovjet költő és író alakját idézte, aki ugyanezt fogalmazta meg egy embertelen szovjet büntetőtábor foglyaként: „elég szó esett az emberekről; beszéljünk végre Istenről”.
 
Forrás: Bonumtv.hu

Nincsenek megjegyzések:

Sapientia Szabadegyetem 2024. 04. 11. – Dr. Holló László: TORDAI VALLÁSSZABADSÁG ÉS A KATOLIKUS AUTONÓMIA

.  Leírás A Magyar Országgyűlés a 2018. évi I. törvényében január 13-át a vallásszabadság napjává nyilvánította annak emlékére, hogy az 156...