csütörtök, február 28, 2013

Elhagyta a Vatikánt a pápa és megérkezett Castel Gandolfóba

Elhagyta a pápai államot csütörtök délután 5 óra után 10  perccel a helikopter, amely XVI. Benedeket szállítja Castel Gandolfóba, s a pápa nem sokkal később meg is érkezett a katolikus egyházfők Rómától 25 kilométerre délre fekvő vidéki rezidenciájába.


XVI. Benedek háromnegyed öt után hagyta el vatikáni lakosztályát, ahonnan személyi titkára, Georg Gänswein, Agostino Vallini bíboros, a pápa római helynöke és Angelo Comastri, Vatikánváros vikáriusa kísérte. A pápa bottal segítette járását. 
Az apostoli palotából ennek San Damaso nevű belső udvarára lépett ki: itt hatalmas taps köszöntötte. Az udvaron a svájci gárda sorakozott fel, valamint bíborosok és a Vatikánban dolgozó papok, apácák és laikusok is. A vatikáni palotákban és hivatalokban dolgozók közül többen családjukkal, gyerekeikkel voltak jelen, hogy mindannyian együtt köszönjenek el XVI. Benedektől. 

A folytatás itt olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Sárkányölő Szent György vértanú – Ferences templom és kolostor védőszentje – Esztelnek

A fölséges és dicsőséges Isten kegyelméből megünnepelhettük templomunk, kolostorunk és templomi közösségünk védőszentjének, Sárkányölő Szent...