Oldalak

szombat, december 29, 2012

A pápa januári missziós imaszándéka: Imádkozzunk a Közel-Kelet keresztényeiértXVI. Benedek pápa arra kéri a világegyház híveit, hogy 2013. januárjában a következő missziós szándékra imádkozzanak: „A Közel-Kelet gyakran diszkriminált keresztény közösségeinek a Szentlélek adjon elegendő erőt a hűséghez és a kitartáshoz”. A pápa együttérzése nagy jelentőségű a térség keresztényei számára, mint ahogy erről Shlemon Warduni, bagdadi segédpüspök telefonos interjúban beszámolt rádiónknak.

A Szentatya mindig is sokat tett, hogy kimutassa nem pusztán a keresztények, hanem az egész Közel-Kelet iránti szeretetét. Ezt erősítette meg libanoni látogatása, valamint legutóbbi békeüzenete: atyai szíve ismét Kelet felé fordul, ahol Urunk megszületett az egész világ üdvösségére – mondta az iraki főpásztor. A régió keresztényei hálásak az Úrnak, amiért a pápa több ízben is utalt arra a kísérletre, hogy a Közel-Keletről elűzzék a keresztényeket. A Szentatyával együtt azonban biztosak vagyunk abban, hogy a Gyermek Jézus ezt nem engedi meg – fejtette ki Warduni püspök.

Az iraki keresztények arról tesznek tanúságot, hogy belekapaszkodnak Krisztusba, követik példáját, aki szelíd és alázatos szívű volt, meghallgatják szavát, amikor azt mondja: „Ne féljetek, én veletek leszek a világ végéig!” Krisztus, aki megalapította az egyházat, mindig velünk lesz. Készen állunk arra is, hogy életünket adjuk, hogy szilárdan megmaradjunk a hitben, tanúságot téve Krisztusról, aki a Béke Fejedelme – mondta interjújában a bagdadi segédpüspök.

Annak a reményének adott hangot, hogy 2013 a béke, a biztonság és a párbeszéd éve lesz, mert sajnos most még túl sok a megosztottság a Közel-Keleten: nemcsak a keresztényeket éri támadás, hanem népek népek ellen, ideológiák ideológiák ellen, egyik vallás a másik ellen küzd. Ezért a pápával együtt azért imádkozunk az Úrhoz, hogy hallgassa meg hangunkat: Ő, aki a Béke Fejedelme, nem hagyhat bennünket sorsunkra ebben a zűrzavarban. Krisztus a mi reménységünk, benne bízunk, és azt kérjük a betlehemi Gyermektől, hogy adjon számunkra békét és biztonságot – nyilatkozta rádiónknak Shlemon Warduni bagdadi segédpüspök.

Vatikáni Rádió
(vm)

Nincsenek megjegyzések: