vasárnap, március 01, 2020

Esztelneki Ferences Templom Hirdetése: Nagyböjt 1. vasárnapja

1. A hétfőn reggel ½ 8-tól lesz szentmise, kedden, szerdán és csütörtökön templomunkban nem lesz szentmise, csak a plébánia templomban, mivel részt szeretnék venni a szokásos nagyböjti ferences lelkigyakorlaton, Csíksomlyón. Pénteken du. 5-től lesz itt szentmise és utána keresztúti ájtatosságot végzünk. Ne feledjük, hogy a hónap első péntekje lesz, Jézus szíve tisztelete, nagy kilenced. A szentmise előtte ½ 5-től szentgyónási lehetőség lesz. Szombaton pedig reggel ½ 8-tól lesz a szentmise.

2. Már jó előre hirdetjük, hogy három napos nagyböjti lelkigyakorlatot tartunk templomunkban, március 27-én és 28-án délután 6 órától, valamint 29-én délelőtt ½ 11-től.

3. Ugyancsak 29-én, az esti 7 órás szentmise után jótékonysági koncertet tartanak a Csíkszeredai Népművészeti iskola diákjai, kolostorunk felújításának támogatására a Csíksomlyói kegytemplomban. Aki teheti részt vehet rajta.

4. Most a szentmise után, körmenetben visszük le a vándor monstranciában lévő Oltáriszentséget a plébánia templomba. E körmenet alatt imádkozzunk egyéni szándékaink mellett, községünk minden lakójának lelki megújulásáért, betegeink gyógyulásáért, a gyermekeket nevelő, s váró családokért, édesanyákért, nemzetünk boldogulásáért, a ragályos betegségek, a korona vírus terjedésének gyors megfékezéséért, s nem utolsó sorban kolostorunk felújításának sikeréért. Legyen ez a körmenet tanúságtétel az Oltáriszentségben köztünk élő Jézus Krisztusba vetett hitünkről, azáltal, hogy szívvel lélekkel bekapcsolódunk az imába és az éneklésbe tartózkodva minden egyéb beszélgetéstől. Ne feledjük, e szentségi körmenet fokmérője lesz annak, hogy mennyire vesszük komolyan az Oltáriszentségben köztünk élő Jézus Krisztust, hogy mennyire mély vagy felszínes a vele való kapcsolatunk. Elől megy a kereszt vivő, utána a férfiak, majd a ministránsok, az Oltáriszentség, az énekesek és az asszonyok. Körmenetünk a plébánia templomban szentségi áldással fejeződik be.
Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy e körmenet egy élő prédikáció legyen a falú és a minket látó idegenek számára.

Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...