vasárnap, november 24, 2019

Viva Cristo Rey!” Éljen Krisztus Király! - film

A Cristero-háború 1926-ban robbant ki Mexikóban, miután a szociáldemokrata munkáspártból alakított, antiklerikális kormány, a totális hatalomra törekedvén, megtiltotta az egész ország területén misék celebrálását, bármiféle vallási ünnepek nyilvános megtartását. Ez a mélyen hívő mexikóiakból mérhetetlen ellenszenvet váltott ki, kiváltképp az után, hogy a papoknak és a klérus tagjainak kegyetlen lemészárlásába kezdtek a kormányerők.

2000-ben Szent II. János Pál pápa 25 Cristerot avatott szentté,

A kormány brutális kínzások után gyilkolta meg az ifjú vértanút, mivel nem volt hajlandó megtagadni hitét.A fogságban kínzásai során sem tört meg, nem hagyta el az Igazságot, nem tagadta meg hitét, hanem kitartott a végsőkig, földöntúli erőt adó kiáltásával: „Viva Cristo Rei! Éljen Krisztus Király!”
José Luis Sánchez del Ríoról, a háború lefolyásáról és a harcokban tanúsított bátorságról, megannyi hőstettről a Cristiada című, alábbi filmet ajánlom.

Az ifjú vértanút XVI. Benedek pápa avatta boldoggá 2005-ben és Ferenc pápa 2016. október 16-án szentté avatta.
A román nyelvű felirattal van egy 25 másodperces reklám, amit indítani kell és ha lejárt a 25 másodperc, akkor, át lehet ugrani.

Magyar felirattal pedig a karizmatikus.hu -n érhető el. Hálás köszönet a link megküldéséért.  


Nincsenek megjegyzések:

Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok - Húsvét 5. vasárnapja

Kép forrás helye itt érhető el Az imént felolvasott evangéliumi szakaszban mondja Jézus: „Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves...