szerda, december 05, 2018

Advent 1 vasárnapja - Hirdetés 2018

*** Advent folyamán, a vasárnapok, a csütörtöki napok és dec. 8-t, Szeplőtelenfogantatás ünnepét kivéve a rorátés szentmisék reggel fél hétkor (6/30) kezdődnek.
*** A község közös gyertyagyújtása minden szombaton délután 5 órakor lesz. Erre az alkalomra hozzunk magunkkal gyertyát és másokat is hívjunk, hogy minél többen készülhessünk együtt a karácsonyi ünnepekre.
*** Szombaton, dec. 8-án, Szeplőtelenfogantatás ünnepén a szentmise délelőtt 10 órakor kezdődik.
*** Gondolom, mindannyian meghoztuk, vagy meghozzuk a magunk személyes adventi jó elhatározását és igyekszünk is megvalósítani advent folyamán.
*** De jó lenne, mint templomi közösség is jó elhatározást tegyünk. Három dolgot szeretnék ajánlani:
-    a reggeli rorátés szentmiséket, ha csak egy mód van rá, hozzuk meg az áldozatot és vegyünk részt azokon.
-    a csütörtök délután a ½ 5-ös szentmiséket és az utánuk tartott csendes szentségimádást. Ezek segítenek abban, hogy élő és személyes kapcsolatunkat elmélyítsük a háromszemélyű egy Istennel.
-    karitatív tevékenységet, a kórus alatt lévő perselybe helyezett adományainkkal segítsünk abban, hogy gyerekeinknek szép és gazdag angyal-fiát készíthessünk Karácsonyra.

Nincsenek megjegyzések:

Tanú, aki személyes tapasztalatból tesz kijelentést – Húsvét 3. vasárnapja

Szentírási részek: ApCsel 3,13-15.17-19. // Lk 24,35-48 A mai szentírási részekben kétszer is elhangzik a „tanú” szó. Először Péter ajkán. A...