hétfő, december 04, 2017

Rajta, menjünk fel az Úr hegyére… - adventi gondolatok: december 4., hétfő

Iz 2,1-5; Mt 8,5-11

"Rajta, menjünk fel az Úr hegyére, Jákob Istenének házához, hogy tanítson minket útjaira, és így az ösvényein járhassunk." (Iz 2,3)
Az Izajás próféta jövendölésében leírt utolsó idő itt van: ez a mennyek országa. Mindnyájan meghívást kaptunk, hogy együtt menjünk fel az Úr hegyére; vágyunk rá, hogy tanítson minket, hogy annak ösvényein járhassunk, aki maga "az út, az igazság és az élet." (Jn 14,6)

A mennyek országa már itt van: bennünk és közöttünk (Lk 17,20-21). Nagyobb minden evilági hatalomnál, ahogy a kafarnaumi százados életében is láthatjuk. Habár ő Heródes Antipász szolgája, mégis oda tud, és oda akar menni Jézushoz, akit "Uram"-nak szólít (Kyrie, ami Isten nevének szinonimája): hitvallás ez tőle, amelyben Jézust Krisztusnak vallja meg. Valamint tanúságtétel emberszeretetéről, hiszen mindent megtesz a (rab)szolgája gyógyulásáért, és bűnbánatáról, hiszen beismeri Krisztus előtt méltatlanságát.

Neked ki az Urad? Hiszel-e Jézusban, aki az Úr, aki azért jött, hogy összegyűjtsön a mennyek országába?

Forrás: nagyböjti és adventi üzenetek listája

***

Tisztelt Üzenet-olvasók!
Az idei adventi időben is folytatódik az üzenetküldő lista. A korábbi évekhez hasonlóan napi egy gondolat, egy levél landol hajnalban a digitális postaládákban.
A (gondolat)ébresztő szövegek alapjául a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúság pasztorációs Irodája által szerkesztett "Adventi füzet" szolgál.
Határainkon innen és túl sokakhoz eljutnak ilyen formában a napi gondolatok, de ha tudnak olyan kedves ismerősükről, akik még nem találkoztak ezzel a lehetőséggel, akkor kérjük küldjék el számukra is ezt a levelet:
Fel- és leiratkozás a következő webes űrlapon lehetséges az e-mail cím és a név megadásával (jelszó nem szükséges): https://szepi.hu/mailman/listinfo/uzenet
Ezután biztonsági okokból a regisztrált e-mail címre küldünk egy automatikus levelet, amelyben egy megerősítő oldalra mutató link található. Erre kattintva egy olyan oldalra jutunk, amelyen már csak egy gombot kell megnyomni a véglegesítéshez.

Nincsenek megjegyzések:

Tanú, aki személyes tapasztalatból tesz kijelentést – Húsvét 3. vasárnapja

Szentírási részek: ApCsel 3,13-15.17-19. // Lk 24,35-48 A mai szentírási részekben kétszer is elhangzik a „tanú” szó. Először Péter ajkán. A...