csütörtök, március 03, 2016

Nagyböjti gondolatok: Hallgassatok az Úr szavára!


Március 3. csütörtök: Jer 7,23–28; Zs 94; Lk 11,14–23

Már Jeremiásnak is azt mondta az Úr: "Nem hallgattak rám, és nem hajtották ide fülüket, hanem megkeményítették nyakukat, és még gonoszabbul cselekedtek, mint atyáik". S ez a helyzet azóta sem javult semmit – ezt már nemcsak a pesszimista emberek vélhetik így, hanem bárki, aki józanul körülnéz a világban. Romlás, pusztulás, széthúzás, gyűlölködés.

"Minden ország, amely önmagával meghasonlott, elpusztul, és ház házra omlik" – Jézus intelmei ellenére folyton egymás ellen fordulnak az emberek. Politikai, világnézeti ellentétek, hirtelen feltámadó harag, régi sérelmek felhánytorgatása... És csak tombol a gonosz, örül a Sátán.

Miért hagyjuk, hogy a másik ember ellen fordítsanak?

"Kezében vannak a föld mélységei, s övé a hegyek csúcsa. Övé a tenger, ő alkotta meg, s az ő keze formálta a szárazföldet. Jöjjetek, imádjuk, hajoljunk meg, boruljunk térdre az Úr, a mi alkotónk előtt! Mert ő az Úr, a mi Istenünk." – írja a Zsoltáros.

Forrás: nagyböjti és adventi üzenetek listája 

Nincsenek megjegyzések:

Sárkányölő Szent György vértanú – Ferences templom és kolostor védőszentje – Esztelnek

A fölséges és dicsőséges Isten kegyelméből megünnepelhettük templomunk, kolostorunk és templomi közösségünk védőszentjének, Sárkányölő Szent...