hétfő, február 01, 2016

*** Évközi 4. vasárnap hirdetése ***

*** MA, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepének előestéjén, az ő tiszteletére az ünnepi szentmise délután 4 órakor gyertyaszenteléssel kezdődik.

*** Kedden, február 2-án, a szerzetesi hivatások világnapján a plébánia templomban délután ½ 6 -kor kezdődik a szentmise. Ezen a napon külön is imádkozzunk a szerzetesi és szerzetesnői hivatásokért, illetve a már fogadalmat tett személyekért.

*** Szerdán, Szent Balázs püspök és vértanú napján templomunkban a szentmise délután 4 órától lesz, aki Balázs, azaz torok-áldásban szeretne részesülni az a szentmise után, élhet az alkalommal. A hét többi napján reggel ½ 8-tól lesznek a szentmisék.

*** A jövő vasárnap lesz Főegyházmegyénkben az ifjúsági pasztoráció támogatására szervezett gyűjtés. Adományukat majd a kórus alatt lévő álló perselybe helyezhetik el.

*** Február 11-én van a betegek világnapja. Az idén is szervezünk autóbuszos zarándoklatot Csíksomlyóra, ahol az idősek és a betegek szentgyónás után fölvehetik a betegek szentségét az ünnepi ½ 11-es szentmise keretében. Jelentkezni, az eddigi hagyományt megtartva, a tömbház alatti üzletben lehet. Az útiköltség ára 25 lej és lehetőleg a feliratkozáskor fizessük is ki. A jelentkezésnél az Esztelnekiek és Kurtapatakiak élveznek elsőbbséget, de ha a jövő vasárnapig nem telnek be a helyek, akkor másokat is fogadunk. ***

Nincsenek megjegyzések:

Nagypéntek elhozta számunkra az üdvösség lehetőségét.

március 29., péntek Jn 18,1-19,42 Tömördi Viktor OFM elmélkedése „Isten Fia volt, de a szenvedésből engedelmességet tanult. Örök üdvösséget ...