csütörtök, március 27, 2014

Tanulságos történet: A keksztolvaj

A repülőtéren egy nő a beszállásra várva üldögélt, és újságot olvasott. Előtte egy repülőtéri büfében vett egy csomag kekszet, hogy majd a repülőn elfogyassza. A szeme sarkából meglátta, hogy a mellette ülő férfi egy kekszet majszol. Ahogy lenézett, észrevette, hogy a kekszes csomagja meg van bontva, és a férfi nyugodtan eszeget belőle.
A nő nem tudta elhinni, hogy annak a férfinak van képe megenni az ő kekszét. Hogy mentse, ami menthető, lassan kinyújtotta kezét a csomag felé, kivett egyet, és megette. Csodálkozva látta, hogy a férfi újra meg újra kekszért nyúl, és eszi. Egyre jobban bosszankodott, és egy kivételével kivette az összes kekszet a csomagból, és megette.
Ekkor a férfi kinyújtotta a kezét, és elvette az utolsó kekszet. Ám mielőtt megette volna, kettétörte, és a felét meghagyta a nőnek. Őt ez annyira felháborította, hogy megragadta az üres zacskót a fél keksszel, és begyömöszölte a táskájába. Akkor vette észre döbbenten, hogy táskájában ott van a megbontatlan kekszes csomagja.

***
Lehet bármilyen finom valami, ha nem úgy kapjuk, vagy nem úgy adjuk, akkor nem lesz jó ízű. Hallottuk már valakiről azt, hogy „ő egy jó ízű ember”. Milyen tulajdonságai lehetnek annak, akire azt mondják, hogy jó ízű ember?
Néha, amikor másokat ítélünk el vagy támadunk, végül rá kell jönnünk, hogy saját magunkat kárhoztatjuk.
Milyen rossz lesz a szánk íze, ha rájövünk, hogy valakit félreismertünk. Járj utána mindennek, kérdezz rá a dolgokra, hallgass figyelmesen és feltételezd a legjobbat az emberekről!

Nincsenek megjegyzések:

Nagycsütörtök: a legnagyobb szeretet pillanatai a legnagyobb árulás alkalmaivá is válhatnak

Lábmosás március 28., csütörtök Jn 13,1-15 Galaczi Tibor SP elmélkedése Fájdalmas tapasztalatunk, hogy nagyon sokszor az emberi életben a le...