kedd, szeptember 17, 2013

Ferenc pápa: a mi Anyaszentegyházunk bátor

Az Egyház olyan, mint egy bátor édesanya, aki elvezeti gyermekeit a Jézussal való találkozásra – hangzott el a Szentatya szeptember 17-én, a Szent Márta házban mondott homíliájában.

A pápa a keddi evangéliumi szakaszból kiindulva Jézus és a naimi özvegy (Lk 7,11) találkozásáról beszélt, párhuzamot vonva az asszony és az Egyház „özvegysége” között, amely – mint mondta – a történelem zarándokútját járja, hogy találkozzon Jézussal.

Jézusban megvan a képesség arra, hogy együtt érezzen velünk, magára vegye szenvedéseinket. Jézust szánalom fogta el a naimi özvegy láttán, aki elveszítette egyetlen fiát is. Jézus tudta, mit jelent abban a korban özvegynek lenni – fogalmazott a Szentatya, majd hozzátette: az Úr különös szeretettel veszi körül az özvegyeket, gondot visel rájuk. Bizonyos értelemben maga az Egyház is özvegy, ezért a naimi özvegyasszony az Egyház ikonja is lehet.

Folytatás az alábbi linken 
Ferenc pápa: a mi Anyaszentegyházunk bátor

Nincsenek megjegyzések:

Nagycsütörtök: a legnagyobb szeretet pillanatai a legnagyobb árulás alkalmaivá is válhatnak

Lábmosás március 28., csütörtök Jn 13,1-15 Galaczi Tibor SP elmélkedése Fájdalmas tapasztalatunk, hogy nagyon sokszor az emberi életben a le...