péntek, július 19, 2013

Kedélyes találkozás Ferenc pápa és egy ismeretlen brazil fiatal között a Vatikánban

Ferenc pápa július 18-án, csütörtökön reggel a Szent Márta házban fogadott egy brazil fiatalt, aki egyszerűen csak kérte, hogy szeretne találkozni vele. A pápa ebben lehetőséget látott arra, hogy megismerkedjen a fiatalok realitásának egy további aspektusával jövő hétfőn kezdődő útja alkalmával. Az Inside the Vatican amerikai katolikus magazin hírlevele részletesebben beszámolt erről a mostani pápa esetében nem kivételes találkozás körülményeiről.

Egy 30 éves Porto Alegre-i fiatalemberről van szó, aki 9 héttel ezelőtt indult el kerékpáron Amsterdamból és 7000 kilométert tett meg Németországon, Ausztrián és más országokon keresztül. A Leandro Martins névre hallgató kerékpáros fiatal Rómába érkezve kíváncsi volt a pápára, mert jóllehet saját bevallása szerint nem vallásos, nagy hatást tett rá a Szentatya közvetlensége és több gesztusa, köztük a pápa lampedusai látogatása. A brazíliai útja előtt álló Szentatya készséggel elfogadta a kérést és a csütörtök reggeli szentmiséje után elbeszélgetett vele, sőt még a biciklijét is megnézte – amint a hírlevél fotóiból kiderül.

Ferenc pápa ezt a szép jókívánságot írta a brazil fiatal zászlajára: „Que Dios te acompane, Francisco”, („Isten legyen veled, Ferenc) majd a találkozás végén szeretettel megölelte fiatal vendégét.

Nincsenek megjegyzések:

Tanú, aki személyes tapasztalatból tesz kijelentést – Húsvét 3. vasárnapja

Szentírási részek: ApCsel 3,13-15.17-19. // Lk 24,35-48 A mai szentírási részekben kétszer is elhangzik a „tanú” szó. Először Péter ajkán. A...