Oldalak

hétfő, július 15, 2013

Ferenc pápa: Isten irgalmasságot akar, nem áldozatot

Ferenc pápa július 14-én a Castel Gandolfó-i pápai rezidencián mondta el a vasárnapi Úrangyala-imádságot. „Isten irgalmasságot akar, nem áldozatot” – emelte ki beszédében. A volhíniai mészárlás 70. évfordulója kapcsán a lengyel-ukrán megbékélést szorgalmazta.

A Szentatya a következő szavakkal fejtette ki Castel Gandolfó-i látogatásának célját: találkozni kívánt a városka lakóival és ki akarta fejezni köszönetét a Pápai Villák alkalmazottainak. Látogatása július 14-én, vasárnap reggel fél 10-kor kezdődött a Pápai Palota udvarában, ahol a város vallási és polgári vezetőivel, élükön Marcello Semeraro albano-i püspökkel és Milvia Monachesi polgármester asszonnyal találkozott. „Szeretettel bánjatok az emberekkel és közvetítsétek számukra a reményt” – mondta Ferenc pápa a helyi közigazgatási vezetőknek. 

Péteri szolgálata megkezdése óta most második alkalommal érkezett Ferenc pápa Lazio tartomány híres városába: első látogatása XVI. Benedek emeritus pápának szólt. Most vasárnap délelőtt a Pápai Palota udvarában összegyűlt mintegy száz személyhez intézett rövid köszöntésében a következőket mondta: „Azért jöttem el ide, hogy találkozzam Castel Gandolfo lakóival, a zarándokokkal és minden látogatóval, akik joggal szeretik ezt a helyet, csodálják szépségét, és alkalmuk van egy kis pihenésre. De azért is jöttem, hogy kifejezzem hálámat értékes munkátokért mindnyájatoknak, akik ezekben a Pápai Villákban dolgoztok. Veletek együtt köszöntöm családjaitokat, akik bizonyos módon részt vesznek szentszéki szolgálatotokban”...

Folytatás az alábbi linken 
Ferenc pápa: Isten irgalmasságot akar, nem áldozatot

Nincsenek megjegyzések: