Oldalak

vasárnap, május 19, 2013

Pünkösdi virrasztás a Szentatyával

Pünkösd vigíliáján, május 18-án, szombaton délután 200 ezren gyűltek össze a Szent Péter téren és a környező utcákban, hogy részt vegyenek a mozgalmak, új közösségek, világi társulások és csoportosulások találkozóján. „A hit bátorsága és az ember központi helye” – ezek voltak a fő témái a pápa beszédének, amelyet az egyházi mozgalmak, világi társulások tagjaihoz intézett.
A pápa arra buzdította a híveket, hogy bátran éljék meg keresztény hitüket, építsék a találkozás kultúráját, nyújtsanak segítséget a rászorulóknak, főleg a családoknak, akiknek a sorsa fontosabb a bankok fizetési mérlegénél. A Szentatya erőteljes szavakkal ítélte el napjaink keresztényüldözését is: ma több vértanú van, mint az egyház első évszázadaiban.

Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció vatikáni dikasztériumának elnöke mutatta be a pápának a téren megjelent csoportokat: „Legalább 150 különféle egyházi csoportosulás van jelen, közöttük sok a jól ismert és mély gyökerekkel rendelkező mozgalom, ugyanakkor olyan új társulások is képviseltetik magukat, amelyek az új evangelizációra való felszólítás nyomában születtek...

Folytatás az alábbi linken 
Pünkösdi virrasztás a Szentatyával

Nincsenek megjegyzések: