Oldalak

kedd, április 09, 2013

Ferenc pápa: Bízzatok Isten végtelen türelmében!

A Szentatya a Lateráni Szent János-bazilika birtokba vétele alkalmából szentbeszédében Isten soha el nem múló szeretetéről beszélt a híveknek.
Isten irgalma, türelme és gyengédsége legyen a hívő ember bizalma, reménye, amely által ismét bátorságot nyer ahhoz, hogy visszatérjen Teremtőjéhez az életében elkövetett hibák és bűnök ellenére is. Ez a gondolat állt Ferenc pápa szentbeszédének középpontjában, amelyet, mint Róma püspöke, a Lateráni Szent János-bazilika ünnepélyes birtokba vétele alkalmából bemutatott szentmisén mondott április 7-én, vasárnap. Ferenc pápa a szentmisét megelőzően megáldotta a II. János Pálról elnevezett teret jelző táblát, amelyet Róma polgármestere, Gianni Alemanno leplezett le.

A Római Egyházmegye hívei nagy örömmel fogadták főpásztoruk érkezését, megtöltve a Lateráni Szent János-bazilika előtti teret. Ferenc pápa szokásához híven szeretetteljesen üdvözölte a jelenlévőket, köztük gyermekeket, betegeket, mozgáskorlátozottakat. A szentmisén homíliájában a pápa azzal fordult a hívekhez, hogy haladjanak mindnyájan együtt – papok, szerzetesek, szerzetesnők, diakónusok, családok, világi hívek – a feltámadt Krisztus világosságában. Az Isteni Irgalmasság vasárnapja lehetőséget jelent a pápa számára, hogy hangsúlyozza a hit szépségének és Isten irgalmának jelentőségét...

Folytatás alábbi linken

Ferenc pápa: Bízzatok Isten végtelen türelmében!

Nincsenek megjegyzések: