kedd, február 19, 2013

Vallási vezetők méltatják a leköszönő pápát

Claude Baty lelkész, a Francia Protestáns Föderáció elnökeA protestáns, ortodox, anglikán és zsidó vallási vezetők elismerésüket fejezték ki XVI. Benedek pápának mint teológusnak és a vallásközi párbeszéd elkötelezett hívének. A vallási vezetők egyemberként üdvözlik XVI. Benedek bátorságát és alázatát, mely véleményük szerint tökéletesen illik ahhoz a gesztusokkal és szavakkal takarékosan bánó teológushoz, amilyennek a leköszönő pápát a legtöbben látják. 

Claude Baty lelkész, a Francia Protestáns Föderáció elnöke a pápa leköszönését „ésszerű és bátor döntésnek” nevezte. A francia főrabbi, Gilles Bernheim – akinek Homoszexuális házasság, egynemű szülők és örökbefogadás című írását XVI. Benedek 2012. december 21-én a Kúria tagjainak hosszan idézte – a pápa döntését „méltó és bátor” tettnek ítéli.
A „tisztelet” szó is sokszor elhangzott a vallási vezetők szájából. „Mély tisztelettel figyeltük, hogyan látta el XVI. Benedek a feladatát életkorának előrehaladása és az egyházat sújtó válságok dacára” – nyilatkozta Olav Fykse Tveit lelkész, az Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára. 

folytatás itt olvasható.

Nincsenek megjegyzések:

Sárkányölő Szent György vértanú – Ferences templom és kolostor védőszentje – Esztelnek

A fölséges és dicsőséges Isten kegyelméből megünnepelhettük templomunk, kolostorunk és templomi közösségünk védőszentjének, Sárkányölő Szent...