vasárnap, március 09, 2014

Esztelneki Ferences Templom Hirdetése - Nagyböjt első vasárnapja

1.    Nagyböjt folyamán a délelőtti szentmisék reggel ½ 8 órától lesznek, mégpedig azért, hogy az iskolába tartó gyerekek is részt vehessenek rajta.

2.    Kivételt jelent a csütörtöki és pénteki szentmise, amikor is délután 5 órától végezzük. Előtte csütörtökön ½ 5-től szentségimádást végzünk, felajánlva falunk súlyos betegjeiért (a megkezdet kilenced 3 alkalmával) és pénteken ½ 5-től keresztúti ájtatosságot. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk, az imádkozásnak eme közös alkalmaira.

3.    A jövő vasárnap a délután 5 órás szentmisét követően, 6 órától képes előadást tartunk itt a templomban „Nagyböjti ráhangolódás” címmel. Szeretettel hívjuk a kedves testvéreket, de nemcsak azokat, akik itt vannak a szentmisén, hanem szeretteiket és ismerőseiket is. Ez a képes előadás segítséget akar nyújtani ahhoz, hogy lélekben gazdagodva élhessük meg a nagyböjti szentidőt.

4.    Már jó előre hirdetjük, hogy március 28 – 29 és 30-án nagyböjti lelkigyakorlatot tartunk templomunkban, úgy alakítsuk a hónap végi programunkat, hogy részt vehessünk rajta és fáradozzunk azon, hogy mások is eljöjjenek ezekre az alkalmakra, amelyek segíteni akarnak bennünket a húsvéti szent ünnepekre való felkészülésünkben.

Nincsenek megjegyzések:

Sapientia Szabadegyetem 2024. 04. 11. – Dr. Holló László: TORDAI VALLÁSSZABADSÁG ÉS A KATOLIKUS AUTONÓMIA

.  Leírás A Magyar Országgyűlés a 2018. évi I. törvényében január 13-át a vallásszabadság napjává nyilvánította annak emlékére, hogy az 156...