Oldalak

csütörtök, december 05, 2013

A karácsony felé Ferenccel – pénteken kezdődnek az ádventi prédikációk a Vatikánban

„Az Úr karácsonya felé Assisi Szent Ferenc társaságában”. Raniero Cantalamessa, kapucinus szerzetes, a Pápai Ház prédikátora erről a témáról tartja elmélkedéseit az ádventi időszakban az Apostoli Palota Redemptoris Mater kápolnájában. A lelkigyakorlatos elmélkedéseken jelen lesz Ferenc pápa a római kúria munkatársaival együtt.

Cantalamessa atya a következő szavakkal magyarázta meg szónoklatainak törekvését.
Ferenc pápa nemrég Assisiben tett látogatása és a következő béke világnapra választott téma – „Testvériség, a béke alapvetése és útja”- jó alkalmat jelentenek az eszmélődésre arról, hogy ma mit mond az egyháznak Assisi szegénykéje. Az elmélkedések a következő három gondolatkörrel foglalkoznak: Assisi Szent Ferenc és az egyház reformja az életszentség útján, Ferenc alázata, mint a testvériség és a béke evangéliumi útja, Szent Ferenccel a megtestesülés titka előtt: Krisztus és Ferenc szegénysége.

Az ádventi időszak három péntekén – december 6-án, 13-án és 20-án tartott elmélkedéseken részt vesznek a római kúria és a római helynökség tagjai, tehát a pápa legközelebbi munkatársai, bíborosok, püspökök, prelátusok és a Pápai Kápolna szerzetesrendjeinek elöljárói és más képviselői.
(ik)

Nincsenek megjegyzések: