hétfő, november 04, 2013

Ferenc pápa: A gonosz tehetetlen Isten szeretetével szemben

November 4-én délelőtt a Szent Péter-bazilikában engesztelő szentmisét mutatott be a Szentatya az idén elhunyt bíborosok és püspökök lelki üdvéért. Homíliájában hangsúlyozta: a keresztények reménye sokkal mélyebb okokra vezethető vissza a halál által felállított korlátoknál.
A keresztény remény legyőzhetetlen, mert a legsötétebb gonosz erők sem szakíthatják szét az Isten és az ember közötti szeretetkapcsolatot, még kevésbé a halál, amely kapu az élet felé, nem pedig egy híd, amely összedől egy befejezett élet után, szemben egy sötét és ismeretlen mély szakadékkal – hangzott el a pápa szentbeszédében.
„November hónap spirituális hangulatában, amelyet az elhunyt hívek emléke jellemez, emlékezzünk azokra a bíborosok és püspök testvéreinkre, akik az év folyamán visszatértek az atyai házba. Miközben mindnyájukért felajánljuk ezt a szent Eucharisztiát, kérjük az Urat, hogy adja meg számukra a mennyei jutalmat, amelyet jó és hűséges szolgáinak megígért.”

A folytatás az alábbi linken olvasható
Ferenc pápa: A gonosz tehetetlen Isten szeretetével szemben

Nincsenek megjegyzések:

Tanú, aki személyes tapasztalatból tesz kijelentést – Húsvét 3. vasárnapja

Szentírási részek: ApCsel 3,13-15.17-19. // Lk 24,35-48 A mai szentírási részekben kétszer is elhangzik a „tanú” szó. Először Péter ajkán. A...